Titanic Beach Resort

Omgeving

Het resort ligt aan de, door toeristen veel bezochte, Turkse Rivera. Het mediterrane klimaat en de prachtige historische cultuur maken een vakantie naar het Titanic Beach Resort een goede combinatie van strand en cultuur. Het resort beschikt over een privé strand en is gelegen aan de gezellige boulevard. Direct naast het hotel is er een winkel centrum waar je gezellig kunt winkelen in de locale souvenirwinkeltjes. In de directe omgeving zijn er een aantal zeer interessante en historische bezienswaardigheden.

Antalya

Het Titanic Beach Resort is gelegen op 10 km afstand van Antalya, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Antalya is een veel gekozen bestemming voor toeristen die Turkije als bestemming kiezen. Het historische centrum en de gezellige winkel straatjes maken de stad een bezoekje dubbel en dwars waard. Er is tot laat in de avond leven in de stad gelegen aan de mediterrane kust. Een bezoek na een vroeg diner is ook een goede optie op de mediterrane gezelligheid te ervaren.

Temessos

De historische stad Temessos, 34 kilometer ten noordwesten gelegen van Antalya is één van de populairste toeristische trekpleisters en ligt in een beschermd natuur gebied. Een tour door de stad kost in het hoogseizoen al gauw 50 euro per persoon. Het is ook goed mogelijk om een auto te huren en het natuurpark en de stad zelf bezoeken. Het natuurpark en de stad staan goed aangegeven. Vooral het theater en de stadsmuren van de oude stad zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Het wordt ook aangeraden om een kaart van de stad te kopen of mee te nemen, want in Temessos zelf is de bewegwijzering matig en voornamelijk in het Turks. De toegangsprijs verschild tussen hoog- en laagseizoen, ongeveer 2,50 euro in het laagseizoen en 6,50 in het hoogseizoen. De stad is ruim opgezet, als bezoeker heb je totaal geen last van andere bezoekers. In het laagseizoen is de kans zelfs groot dat je bijna niemand tegenkomt.

Perge

De historische stad Perge, 15 kilometer ten oosten gelegen van Antalya, bestaat al sinds 1100 voor Christus. De stad is het bewijs dat er leven was voor het Romeinse rijk zich uitstrekte over Turkije. In Perge zijn vele goed onderhouden temples en oorspronkelijk Romeinse gebouwen te zien. Perge is een uitgestrekte, neem dus goed schoeisel mee om de stad te verkennen. Het wordt aangeraden 3 tot 4 uur uit te trekken voor een bezoek.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 657 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen